The Story Corner

Vind de woorden die jij wilt horen!

Killer Clowns on the loose

Wie moet er nu niet om lachen? Clowns zijn al jarenlang een onmisbaar onderdeel van circusvoorstellingen, kinderfeestjes en televisieshows. Maar sinds enkele maanden brengt het nieuws ons een nieuwe hype: De Killer Clown. Eigenlijk best een grappig idee, een enge clown die mensen laat schrikken. Maar helaas wordt het té serieus genomen waardoor er weer een nieuwe hype ontstaat.

Het lijkt soms wel of het nieuws niets beters heeft te vertellen. Oorlog in Afrika, oorlog in het Midden Oosten, armoede in het Westen stijgt… ga maar door. Genoeg serieuze zaken te melden in het nieuws. Maar goed, men word al die negatieve berichten ook steeds meer zat. Een mooie oplossing lijkt het brengen van goed nieuws. Maar nee, we gooien er wel weer een hype tussen, schrijven er een paar verontrustende artikelen over waarmee we weer andere mensen aanzetten om zich ook als Killer Clown te gaan verkleden.

clown-top1Waar gaat het fout?

Zo zou in het Britse Leicestershire een vrouw te vroeg zijn bevallen nadat een 17 jarige jongen verkleed als Killer Clown haar liet schrikken. Betsy de Clown uit Almere durft haar auto niet meer buiten de straat te parkeren in verband met eventuele represailles. In Breda claimt een meisjes betast te zijn door een Killer Clown met een masker uit de film Saw. Waarschijnlijk had de laatste niets met de hype te maken.

Het begon allemaal in South Carolina waar een aantal kinderen een enge clown hadden gezien in de bosjes. Als snel volgde er meer meldingen en de daar politie begon zich al af te vragen of ze neergeschoten mochten worden of niet. En wanneer dat gebeurt, dan hebben we het al snel over een hype. Ondertussen is er in Rotterdam de eerste clown al opgepakt en niet veel later volgde er in Oss de volgende arrestatie al.

Probleem of niet?

Of het nu echt een probleem is, is natuurlijk de vraag. Natuurlijk zijn er mensen die dit grappig vinden. Anders zouden er niet steeds meer Killer Clowns op het toneel verschijnen. Iets minder grappig is het voor mensen met coulrofobie, een angst voor clowns. Maar uiteindelijk kan het maar weinig kwaad. Het kwaad zit hem in de hype zelf. Er niet op reageren en er niet te veel aandacht aan besteden kan een hype al snel doen vergeten. Eén ding is zeker: Een hype heeft altijd één grote vijand. En dat is tijd. vroeg of laat zal het dus weer overwaaien.

In het Britse Cumbria hebben ze in ieder geval al een oplossing gevonden:
Batman! Wie anders om The Joker te bestrijden?

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 The Story Corner

Thema door Anders Norén

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button