The Story Corner

Vind de woorden die jij wilt horen!

Stem op jezelf deze keer!

Ze staan weer voor de deur, de verkiezingen! Stemwijzers, debatten, discussies en noem maar op. Iedereen heeft een mening en velen spreken zich daar graag over uit. Sommige mensen zijn nog aan het zweven, andere mensen hebben hun keuze al gemaakt en weer andere mensen willen helemaal niet gaan stemmen. En laten we eerlijk zijn: Er zijn ook steeds meer mensen die niet willen stemmen! Waar is het vertrouwen in onze regering gebleven? Daarom: Stem op jezelf dit jaar!

Misschien is het beter om de vraag om te draaien: Waarom zullen we onze regering nog vertrouwen? Ze verdienen immers flinke duiten met geld en de wetgeving zijn allesbehalve voordelig voor de steeds groter wordende bevolkingslaag die onder de armoede grens zit. Hoe kan dat toch? Er wordt steeds meer geld bijgedrukt, maar er blijft steeds minder over!

Wel of niet stemmen

Veel mensen denken dat het geen nut heeft om te stemmen en andere mensen weer wel. Vanuit het democratisch standpunt gezien is het ook verstandig dat iedereen zijn stem laat horen. Eigenlijk zou iedereen moeten stemmen. Zelfs dat ene depressieve mannetje of vrouwtje dat denkt dat hij of zij er toch niet toe doet. Denk maar eens aan al die regelgeving waar we het niet mee eens zijn. We willen studiefinanciering behouden, we willen geen TTIP verdrag, we willen geen schaliegas uit Groningen, we willen de banken niet steunen van ons geld, we willen geen verhoging van de ziektekosten en we willen al helemaal geen eigen risico. Voor de ouderen onder ons: Nee, we wilden het kwartje van Kok ook niet. En dan hebben we het niet eens over die belachelijke bedragen aan wachtgeld die politici krijgen. Hey! Een patroon ontwikkelt zich hier!

De realiteit van het kapitalisme

Is dit omdat we niet genoeg stemmen of is dit omdat het geen nut heeft om te stemmen? Het heeft eigenlijk helemaal geen nut! En waarom niet? Omdat we niet in een democratie leven, maar in een kapitalisme. Dat betekent dat de regering niets te zeggen heeft! Wat bedoelt ik nou? Vraag je je misschien af. De regering bepaalt toch de wetten? Dat klopt. Maar wat doen wetten er nog toe als deze veranderd worden door mensen met veel geld en veel invloed? Denk nog eens aan de wetswijzigingen waar we het allemaal niet mee eens zijn. Dit zijn allemaal wijzigingen die geen voordeel hebben voor de meerderheid maar voor de rijkere minderheid!

Propaganda

Ja maar, deze wetten zijn nodig! Dat zeggen ze dan. En dat is dan ook het enige wat men hoeft te doen. Ons te doen geloven dat deze maatregelen nodig zijn. Film een paar rebellen in Afrika en een land is in oorlog om een dictator af te zetten. Film een paar paspoorten (die er overigens zeer goed uit zien na een vliegtuigcrash) en we geven de Russen de schuld dat ze een vliegtuig hebben neergehaald. En zo gaat het steeds weer. Al decennia lang wordt ons op school geleerd dat wij Vrede en Veiligheid komen brengen.

Kissinger over de controle van het geld

Maar als we elke situatie onder de loep nemen zien we steeds weer hetzelfde patroon: Eerst is er geen centrale bank, na het zwartmaken van de betreffende leider van het land en militaire interventie staat er wel een centrale bank. Zodra die bank er staat, wordt het land vrijwel aan zijn lot overgelaten. Een groot deel wil geen democratie en wordt rebel. Alleen Cuba, Noord Korea en Iran blijven als enige drie landen ter wereld nog achter zonder centrale bank. En die worden regelmatig zwart gemaakt op dat rechthoekige kastje waar iedereen elke avond naar kijkt. Dit noemt men propaganda. Ja, wij in het Westen doen dat ook. In een zeer ernstige mate!

Centrale Bank

Maar wat is er toch mis met een centrale bank? Een centrale bank leent geld uit aan de regering met rente. De regering moet dit geld terug betalen. Maar die rente moet ergens vandaan gehaald worden. Aangezien de centrale bank het alleenrecht heeft om geld te drukken, moet het geld daar vandaan komen. Op deze manier is de regering afhankelijk van een centrale bank. De centrale bank controleert op deze manier het geld. En dat stinkt!

Ja, maar er zijn toezichthouders! Dat is het tegenargument. Maar denk je nu echt, dat in een maatschappij die zo om geld en materialisme draait, dat een paar toezichthouders zich niet schuldig maken aan corruptie? Kun jij de verleiding weerstaan? Sterker nog: Wat is er voor nodig om de juiste mensen aan te stellen die gecontroleerd kunnen te worden? Stel iemand aan met een verleden en dreig met het bekend maken van hun verleden. Denk eens aan de pedofielen met hoge functies. Deze zijn perfect te controleren! Vergezocht? Zou kunnen, maar als ik het kan bedenken, dan kan iemand met heel veel geld, macht en hebzucht het ook bedenken! Sterker nog, dit werd duizenden jaren geleden al gedaan!

Stem op jezelf!

Kinderen puur en onbeïnvloed weten hoe het moet!

In mijn jeugd was er een mooie slogan: Een beter milieu begint bij jezelf! Eigenlijk geldt dat voor alles. Waarom vertrouwen op een wetgeving die toch steeds meer een kloof tussen arm en rijk creëert? Vertrouw op jezelf, is mijn advies. De wereld is uit balans. Er is te veel hebzucht en te weinig empathie. Zet die TV uit, want materiële zaken maken maar heel even gelukkig. Neem jezelf voor elke dag een goede daad te doen ten behoeve van dit slechte evenwicht. Geef iets weg of doe iets onzelfzuchtigs. Kijk wat een ander nodig heeft en kijk wat jezelf missen kan. Als alle stemmers dit gingen doen in plaats van hun tijd steken in het kijken van debatten en degelijke, dan hebben we Nederland al een stukje beter gemaakt. Al is het maar één persoon die dit doet, dan hebben we Nederland al een stukje beter gemaakt! Een beter Nederland begint bij jezelf!

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 The Story Corner

Thema door Anders Norén

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button